Back to artists back home  
 

Ton Mulders
Marije Nie
Citizen of the Oekolos
marijenie.tk

webtap.tk

Dierck Roosen
 
 

 

Tapdanser Marije Nie is slagwerker met haar voeten en combineert de fysieke impact van een danser met de muzikale inbreng van ritme. Zij zoekt voortdurend naar nieuwe wegen in de tapdans. Met haar eigenzinnige aanpak gaat zij de traditie voorbij. Eerst brengt zij tapdans terug tot de basis: een fysiek percussie instrument. De kale techniek van het tapdansen is levert de bouwstenen voor een eigen vorm van percussief danstheater. Zij zoekt voortdurend naar nieuwe wegen in de tapdans.

Marije Nie studeerde tien jaar bij tapdanser Peter Kuit. Zij nam lessen in New York bij Brenda Bufalino (American Tap Dance Orchestra), Buster Brown, Gregory Hines en Heather Cornell (Manhattan Tap) en bezocht daarnaast intensief de improvisatieworkshop voor muzikanten van Arnold Dooyeweerd in het BIMhuis. In 2002 was zij solist bij het Orchestre Symphonica di Giuseppe Verdi di Milano in de uitvoering van het Concerto for Tapdanser and Orchestra van Morton Gould.

Marije heeft zich ook op de improvisatie muziek gestort. Met het POW ensemble van Luc Houtkamp is de tap een fysieke tegenhanger van de computer geluiden, zweet versus muisklik, zeg maar. Ook duelleert zij met trombone-leeuw Wolter Wierbos in zijn project Wollo's World. Met haar groep LS2, met gitarist en video-kunstenaar Ton Mulders, begeeft zij zich op het raakvlak tussen theater, film, dans, performance en concert.